Onze Huyskachels

Onze Huyskachels zijn gebaseerd op traditionele Scandinavische en Oost Europese tegelkachels, met eigentijdse stijl en materialen. Elke kachel wordt met de hand gemaakt en volgens jouw persoonlijke wensen afgewerkt. Stoer, strak of klassiek. Kies zelf wat het beste past bij jouw huis.

Hoe het werkt

Onze Huyskachel wordt gemaakt van vuurvast beton. Deze betonsoort slaat de warmte op waardoor de Huyskachel urenlang behaaglijke warmte uitstraalt. Dit is ook de reden waarom het raam van deze kachel kleiner is dan je misschien gewend bent. Hoe groter het raam hoe meer warmteverlies er is. Daarom kiezen wij er voor het raam klein te houden. De kachel heeft een korte stooktijd van ongeveer 1.5 uur. De warmte van het houtvuur gaat door een systeem van kanalen in de kachel, waardoor de warmte optimaal wordt opgenomen in de kachel. De temperatuur in de kachel kan oplopen tot wel 800 graden Celsius. De buitenkant van de kachel blijft een veilige temperatuur die zonder problemen aangeraakt kan worden. De uren daarna wordt de warmte geleidelijk afgegeven, waardoor de kamer gelijkmatig warm blijft.

Milieu

Door de efficiënte verbranding is de uitstoot van Co² minimaal en veel lager dan bij andere soorten houtkachels. Ook is er minder hout nodig om de Huyskachel warm te houden. Het hout wordt beter benut door de optimale verbranding. Door de lage Co² uitstoot, is deze kachel een milieuvriendelijke keuze. Bijkomend voordeel is dat de omgeving minder last heeft van geuroverlast.

Stijl

Je kunt er voor kiezen de kachel in de betonlook te houden of om de Huyskachel te laten bekleden met hand geglazuurde tegels. Deze tegels zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren. De Huyskachel heeft een stalen frame en staat op een verhoging. De verhoging kan bestaan uit stalen poten, zoals het frame, of een betonnen voetstuk.

Tegels

De Huyskachel kan worden bekleed met hand geglazuurde tegels. Deze tegels worden speciaal voor ons gebakken en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, terracotta, blauw en bruin. Om de juiste kleur uit te kunnen zoeken raden we je aan de tegels persoonlijk te komen bekijken in onze Huyskamer.

Frame en voetstuk

Het stalen frame wordt op maat gemaakt en is verkrijgbaar in de kleuren wit, antraciet of zwart. De Huyskachel komt op stalen poten te staan of op een betonnen voetstuk. De keuze is aan jou.

Kachelpijpen en schoorstenen

Voor de kachelpijpen en schoorstenen werken wij met het gerenommeerde merk Poujoulat. Dit Franse merk bestaat al ruim zestig jaar en heeft een ruim assortiment om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een geëmailleerde kachelpijp of een gespoten kachelpijp. Deze laatste heeft een strakke, matte, uitstraling. De geëmailleerde pijp is mooi en robuust. Poujoulat biedt verder een ruime selectie schoorstenen. Van stoer naar klassiek en van robuust naar speels. Wij geven je graag meer advies over de soorten kachelpijpen en schoorstenen in een persoonlijk gesprek.

Jouw hele huis aansluiten

Heb je de wens om het hele huis te voorzien van warmte via onze Huyskachel? Samen met jou kijken we graag naar de mogelijkheden om dit te realiseren.